browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Bestuur & Beleid

De stichting wil kleinschalig blijven, met een klein bestuur van niet meer dan 5 personen. De voorgenomen bestuurssamenstelling is als volgt:

Het bestuur stelt zich graag aan u voor:

Yvonne Derks uit Beers, voorzitter

Yvonne Derks

Yvonne Derks

Yvonne Derks is moeder van Klaartje, en vervult de rol van voorzitter.

Theo Lucassen uit Oudewater, Penningmeester

foto Theo

Theo Lucassen

Mijn naam is Theo. Ik ben peetoom van Klaartje. Mijn betrokkenheid komt voort uit de band die ik met Klaartje had en haar familie. Om in de geest van Klaartje haar betrokkenheid met de weeskindjes in Kisuma voort te zetten, is de Stichting een geweldig middel. Het is fijn te weten dat 100% van de giften ingezet wordt voor het welzijn van de mensen in Kisumu.

Eefje Bekker uit Druten, secretaris

foto Eefje

Eefje Bekker

Mijn naam is Eefje. In 2012 ben ik voor een stage voor naar Kisumu gegaan om me daar in te zetten voor de stichting. In Nederland wilde ik graag mijn verhalen blijven delen, en ben ik actief gebleven. Het contact en de samenwerking met de mensen die Klaartje persoonlijk hebben gekend is erg prettig. Sinds begin 2015 ben ik lid van het bestuur.

Jacques Derks uit Beers, lid

Foto Jacques

Jacques Derks

Jacques Derks is vader van Klaartje, en zorgt in de stichting voor de administratie, voert een boekhouding en maakt periodiek een overzicht van inkomsten en uitgaven, dit ter informatie aan de bestuursleden.

Corjanne Hageraats uit Huissen, lid

fullsizerender

Corjanne Hageraats

Mijn naam is Corjanne Hageraats, getrouwd met Maarten en moeder van twee heerlijke meisjes en een leuk jongetje. Ik ken de familie Derks al mijn hele leven en toen ik na mijn studie in 2006 iets wilde doen voor mensen die het niet zo vanzelfsprekend goed hebben zoals wij hier in Nederland, was het voor mij snel duidelijk om voor deze stichting naar Kenia te gaan. Sinds 2012 ben ik betrokken als bestuurslid en voor mij is het een uitdaging om samen met de andere bestuursleden de donaties zo goed en effectief mogelijk te besteden in Kenia. Ook onderhoud ik het contact met Jessica in Kisumu, zodat we over en weer weten wat er speelt en onze beslissingen (mede) daarop kunnen baseren.

Stichting Klaartje Derks kan ook niet zonder:

Jessica Donia, coördinerend vrijwilligster

Jessica

Jessica Donia

Mijn naam is Jessica Donia. Ik ben in Nederland in 2010 afgestudeerd als leerkracht met specialisatie voor het Speciaal Onderwijs. In januari 2011 ben ik voor het eerst naar Kenia, Kisumu gegaan om vrijwilligerswerk te doen. Ik heb 6 maanden bij een gastgezin in de sloppenwijk Nyalenda gewoond en meegewerkt  op een school. Tijdens deze 6 maanden heb ik ontzettend veel geleerd en gezien. En hoewel het leven in Kisumu echt niet altijd over rozengeur en maneschijn gaat, heeft het land en de stad me ingepakt en niet meer los gelaten.
Nadat ik de daaropvolgende jaren half in Nederland en half in Kenia heb gewerkt, kon ik eind 2013 voor de stichting Klaartje Derks aan de slag. Meneer en mevrouw Pabari hebben me ingewerkt, alle projecten en scholen laten zien en advies gegeven over het reilen en zeilen van de projecten. Gelukkig kan ik af en toe nog steeds voor een kopje koffie en bergen advies aanschuiven want deze mensen weten ontzettend veel van het land!
Inmiddels is het team in Kenia al iets uitgebreid met Richard Onyango als chauffeur, tolk en adviseur en Beryl Ogutu als onze vaste (huis)arts voor medical camps en adviseur voor gezondheidszorg voor de studenten. Wij zullen hier, als team, voornamelijk proberen om de oudere generatie te ondersteunen en de jonge generatie te stimuleren voor een positieve ontwikkeling. In mijn ogen gaat het dan vooral om de basisbehoeften; voedsel, onderdak, kleding en gezondheidszorg. Ik geloof dat de Kenianen zich prima zelf kunnen ontwikkelen en een succesvol bestaan op kunnen bouwen, mits zij voldoende over de juiste basisbehoeften beschikken.
Ik zie het als voorrecht dat ik mensen vanuit Nederland in dit beeldschone maar soms droevige land mag rondleiden en begeleiden. Ik nodig iedereen uit om met eigen ogen en handen te ervaren wat de stichting hier allemaal doet en in stand houdt.
Karibu Sana!!

&

Richard Onyango Achar, vaste vrijwilliger

foto Richard

Richard Achar

Am Richard Onyango Achar. i live in the outskirts of kisumu city kenya. I live close by the Kisumu International Airport. I am 34 years old. I was a trained community health social worker and loved working with different people in different community and background. As for now I have worked for Klara foundation Kisumu for close to two years and am happy working for the foundation.”Good work comes with passion”.

Pastor Toon van den Acker, erelid van de stichting

foto Jacques, Toon en Yvonne

Jacques, Toon van den Akker, Yvonne

Vanaf het begin is Toon v.d. Acker zeer betrokken bij De Stichting.
Hij was erelid van het bestuur.

Toon overleed in de zomer van 2020.