Iris en Iris vertrekken 6 februari naar Kisumu

Posted by on 4 februari 2019

6 februari 2019 zullen verpleegkundestudenten Iris en Iris afreizen naar Kisumu om zich daar een aantal maanden in te zetten voor Stichting Klaartje Derks.
Zij zullen daar een schoolopdracht uitvoeren, en helpen bij de projecten. De beide dames stellen zich graag aan u voor.
Wij wensen Iris en Iris heel veel plezier en succes toe tijdens deze leuke en spannende reis.

Hoi allemaal!
Mijn naam is Iris Thijssen, bijna 21 jaar oud en 3e jaars verpleegkunde student aan de Avans.
In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met vriendinnen en mijn vriendje ook maak ik muziek en ben leidster op Jong Nederland.
Ik heb een grote passie voor reizen en andere culturen.
Toen Iris een berichtje plaatste wie interesse had om mee te gaan naar Kenia hoefde ik dus ook niet lang na te denken.
Nu 2 maanden later zitten we druk in de voorbereiding van ons grote avontuur!
Ik ben onder de indruk van de betrokkenheid van de mensen in deze stichting, ze hebben ons al enorm fijn op weggeholpen.
In de 5 maanden dat Iris en ik in Kisumu verblijven zullen wij een onderzoeksproject opzetten en ons steentje bijdragen aan verschillende projecten die door de stichting zijn opgezet.
Ik heb er heel veel zin in en ben benieuwd wat voor moois wij allemaal mogen zien en beleven tijdens onze minor.

Ik ben Iris Klaasse, 22 jaar en derdejaars verpleegkundestudent aan Avans Hogeschool. Ik wil
al een lange tijd op stage in het buitenland omdat ik graag wil leren van een andere cultuur
en hoe de zorgverlening is in een ontwikkelingsland, waar alles anders is. In Kisumu hoop ik
vooral veel te leren van de mensen daar en te groeien op persoonlijk vlak. Daarnaast wil ik
graag mijn kennis met hen delen.
Een aantal jaar geleden ben ik met mijn ouders op rondreis door het zuiden van Afrika
gegaan. Ik heb sinds die tijd terug gewild om meer te kunnen zien van dit prachtige
continent.
Iris en ik weten nog niet precies wat we gaan doen, maar er is de mogelijkheid om in een
ziekenhuis mee te kijken, mee te gaan met een medical camp en om Stichting Klaartje Derks
te helpen met verschillende projecten.
Ik heb heel veel zin om samen met Iris dit avontuur te gaan beleven!

Wij zullen jullie op de hoogte houden van onze avonturen via onze blog!

Iris en Iris